Locatie

Fort Isabella | Vught

Er zijn van die plekken die het gewone overstijgen. Fort Isabella in Vught is zo’n plek. Een mooi ruim opgezet terrein met een sterk verhaal en thans een parel van cultuurhistorie en natuurlijke kwaliteiten. Het thematisch toespitsen van de escape rooms op Fort Isabella, in combinatie met de karakteristieke en historische kenmerken van de locatie, maakt het tot een schitterend en uniek geheel.

Het fort werd rond 1617 gedurende de Tachtigjarig Oorlog gebouwd door de Spanjaarden met als doel de stad ‘s-Hertogenbosch aan de zuidzijde te beschermen. Onder leiding van Stadshouder Frederik Hendrik van Oranje werd in 1629 een groots opgezette tegenaanval uitgevoerd tegen de Spanjaarden om, via Fort Isabella, ‘s-Hertogenbosch in te nemen. Met succes. De stad was belangrijk vanwege de strategische ligging en was één van de sterkte schakels in de Spaanse omsingeling van de Republiek Der Nederlanden. Fort Isabella speelde in dit beleg een cruciale rol in de omsingeling en uiteindelijke verovering.
Kort na de Eerste Wereldoorlog werd de Isabellakazerne ingericht tot het onderbrengen van het Regiment Wielrijders. Dit regiment bestond uit soldaten op de fiets en de motor en was tot 1940 gelegerd in de Isabellakazerne in Vught. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog telde het gezelschap wielrijders een ruime 5.000 soldaten.

In de nabije toekomst komen de oude panden op het 11 hectare-grote terrein van Fort Isabella weer langzaam tot leven en zal er een bruisend centrum worden gecreëerd. Men tracht deze historische plek te moderniseren door uiteenlopende concepten, ambachten en woningen onder één dak te huisvesten, maar tegelijkertijd de authentieke contouren van het fort te blijven bewaren.

Luchtfoto Fort Isabella

EscapeRoom Vught | Fort Isabella is gelokaliseerd in Gebouw 21, zuid-oost gelegen op het Isabella-terrein. De schitterend grote kamer is volledig ingericht om deelnemers terug in de tijd te nemen naar de jaren toen Fort Isabella haar hoogtijjaren kende. Door in de huid te kruipen van de bevrijders komen jullie per ongeluk terecht in de kamer van de raadselachtige Isabella of in 1629, en is het uiteraard zaak om jullie zo snel mogelijk uit de voeten te maken..

kaart-reserveren

www.willemjanvandun.nl